مایریوفیلوم
مایریوفیلوم

مایریوفیلوم

مایریوفیلوم/myriopyhllum

نام علمی : myriopyhllum

نام فارسی : پر طاووسی ، هزار برگ ، بومادران آبی

نام انگلیسی : water milfoil , parrot feather

معرفی :

مایریوفیلوم شامل 45 گونه از انواع گیاهان خشکی زی،آبزی و دوزیست می شود که تقریباٌ در سراسر جهان رشد می کند.گیاهان آبزی و دوزیست عضو این خانواده در نزد آکواریوم داران سرتاسر جهان از محبوبیت خاصی برخوردارند. شاخ و برگ متراکم و نرم این گیاهان محل مناسبی برای تخم ریزی ماهیان و مخفی شدن بچه ماهی ها محسوب می شود.ساقه مایریوفیلوم ها بسیار شکننده هستند و برای تکثیر آنها می توانید بخشی از ساقه را قطع نموده و در زیر بستر آکواریوم قرار دهید. گیاهان عضو این خانواده با رسیدن به سطح آب به بیرون از آن رشد کرده و گل می دهند.

یکی از گیاهان غوطه ور آکواریمی است که بسیار برای تزئین آکواریم بکار می رود. در طبیعت در آبهای ساکن و جاری می روید ، سرعت رشد آن مناسب و طول آن گاهی به 2 تا 3 متر نیز می رسد. دارای برگ های چرخه ای پر مانند است و از هر گره معمولاً 4 برگ خارج می شود. رنگ برگ های این گیاه سبز زیتونی است و ساقه آن به رنگ قهوه ای یا ارغوانی دیده می شود. بهتر است گیاه مایریوفیلوم را دربستری از ماسه محتوی مواد آلی فراوان کشت نمود. همچنین بهتر است که از این گیاه در آب سخت با درصد بالایی از کلسیم و نور شدید نگهداری کرد.

راهنمای پرورش :

بیشترین طول….……….….200 سانتی متر

نیاز نوری………………………….……شدید

دما(سانتی گراد)…………….……. 20 تا 29

شیوه تکثیر……..قلمه – شاخه های جانبی

سرعت رشد.………………..……….…. سریع

محل قرارگیری…………………..…………عقب

گونه های سازگار :

گیاه مایریوفیلوم را می توان در کنار گونه های مختلف potamogeton ، ceratophyllum یا چنگال آبی ، ranunculus divaricatus ، nuphar luteum و احتمالاً گونه های دیگری از مایریوفیلوم کشت نمود.

پراکنش در ایران :

گیاه پرطاووسی در ایران دست کم دو گونه دارد با نام های myriophyllum spicatum و m.verticillatum که یکی همان گونه گفته شده در بالاست و دیگری هم دارای ارزش زینتی است. نمونه هایی از این گیاه آبزی را می توان در تالاب ها و آبگیرهای شمال مثلاً در تالاب انزلی ، میانکاله ، آذربایجان ، بلوچستان ، تالاب چغاخور در چهارمحال و بختیاری ، تالاب هشیلان در کرمانشاه ، قدمگاه در استان فارس و همچنین استان های جنوبی یافت نمود. اینجانب نمونه هایی از آن را در بابلسر دیده ام. از آبگیرهای زنجان نیز گزارش شده است. گونه دوم از شهر دزفول در استان خوزستان توسط اینجانب جمع آوری شده است.

اشتراک گذاری