ناز باتلاقی
نام علمی : bacopa monnieri
نام فارسی : ناز باتلاقی
نام انگلیسی : dwarf bacopa , baby tears
معرفی :
گیاهی است چند ساله و بسیار زیبا با برگ های بیضی دلفریب به طول حدود دو سانتی متر و به رنگ سبز براق که به برگ های پرپین شبیه اند. احتمالاً خاستگاه آن آفریقای غربی است. با توجه به رشد کند و انبوهی برگ ها ، گونه ای مناسب برای قرار گرفتن در بخش جلویی آکواریم محسوب می شود و بهتر است که به صورت گروهی کاشته شود. البته باید به خاطر داشت که در زمان کمبود نور ، ساقه های این گیاه سریع تر رشد کرده و در عوض فاصله برگ ها از هم بیشتر می شود که ظاهری نامناسب به گیاه داده و از زیبایی آن خواهد کاست. همچنین برای حفظ این گیاه در بهترین شکل آن احتیاج به کوددهی متناوب و آب تمیز و شفاف می باشد. امروزه از عصاره این گیاه دارویی ساخته می شود که در افزایش راندمان مغز و بالا بردن هوش موثر است. جالب است با اینکه این گیاه بومی ایران است ، هنوز در بازار آکواریم فروشی ایران دیده نمی شود و از سوی دیگر تقاضای جهانی برای آن بسیار بالاست.
راهنمای پرورش :
بیشترین طول………………………………….50سانتی متر
نیاز نوری…………………………………………………..شدید
دما(سانتی گراد)…………………..…………………22 تا 30
شیوه تکثیر………….…………..قلمه و ساقه های جانبی
سرعت رشد…………………..……………….کند تا متوسط
محل قرارگیری………………….…………………جلو – وسط
گونه های سازگار :
گیاه باکوپا مونیه ری یا ناز باتلاقی را می توان در کنار لودویگا (ludwigia) ، پر طاوسی یا میریو فایلوم (myriophyllum) ، الودا (elodea) ، micranthemum ، heteranthera و نمونه هایی از ساجیتاریا یا پیکان آبی (sagittaria subulata و sagittaria platyphylla) کشت نمود.
پراکنش در ایران :
این گیاه از خوزستان و فارس گزارش شده است. قهرمان (1387a) آن را از اهواز گزارش نموده و اینجانب نمونه های زیبایی از آن را از شهرهای مسجد سلیمان و دزفول جمع آوری کرده ام.
اشتراک گذاری
خیلی از اطلاعاتتان ممنونم.جدا انتظار نداشتم مطلبی به فارسی در مورد این گیاه پیدا کنم. جهاد کشاورزی بعضی داروهای گیاهی را از گیاهان ایرانی درست میکنند. حتما دنبال میکنم.